‘Mama, waar is de lijm?’. ‘Mama, waar is de schaar?’. ‘Mama, ik heb een blauw potlood nodig!’. Vervolgens wordt er naar het juiste item gezocht tussen de knutselspullen boven, in de keukenlade of in mijn persoonlijke voorraad spullen. Meestal terwijl ik aan het koken ben en de jongens verondersteld worden om ondertussen redelijk zelfstandig hun huiswerk te maken.

Lang leve het huiswerkbakje!

Bye, bye, zoektocht naar materiaal nodig bij het huiswerk maken. Bye, bye, zoektocht naar scharen, lijmstiften en potloden nà het huiswerk maken. Alles ligt nu bij elkaar met slechts één enkel doel: er huiswerk mee maken. Dat betekent dat er ook nog een schaar/lijmstift/set potloden/… elders in huis ligt voor andere (knutsel)momenten. En ja, op die momenten moet er nog steeds gezocht worden naar scharen die zich verschuilen tussen de legoblokjes, gommen in de boekenkast of potloden in bed (zucht). A long way to go… maar dus niet meer bij het huiswerk maken.

Vorig schooljaar werd het huiswerkbakje al uitgetest met een simpel houten bakje met daarin een gevulde pennenzak, scharen, lijmstiften en latten. Het deed wat het moest doen, namelijk spullen bij elkaar houden die nodig zijn voor het huiswerk maken, maar gaandeweg werd het een erg slordig boeltje. Het bakje bestond slechts uit twee vakken waarin alles lukraak bij elkaar werd gegooid. En papier nodig om woordjes of sommen op te oefenen was dan weer te groot en lag in de boekenkast.

Met het nieuwe schooljaar in zicht wou ik verbetering aanbrengen aan het prototype. Ik wou graag een iets groter en ook wel handiger bakje met meer vakjes en struinde het internet af zonder bevredigend resultaat. Tot ik in Ikea dit perfecte houten bakje tegen het lijf liep. Perfect, omdat er niet alleen verschillende afsluitbare (lees: stofvrije) vakjes voorzien zijn, maar onderaan ook een groot vak is waar A4 papier in kan worden bewaard. Wit, gelijnd, geruit,… alles samen met de nodige lijmstiften, scharen, stiften, potloden en meetlatten in één bakje. Perfect, zoals ik al zei.

Tijdens het huiswerk maken wordt het wel eens een grote chaos op de tafel, maar nadien kan alles – in theorie althans – weer netjes op zijn plekje in het huiswerkbakje.

  • Hoe organiseer jij het huiswerk maken?

*’Huiswerkbakje’ schijnt eerder iets voor in de klas te zijn waarin huiswerk moet worden ingeleverd, maar ik vond niet meteen een beter Nederland woord. Bij Mister Google kom je verder als je ‘homework station’ intikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s