werk, leven & vakantie

Deze keer lukte het mij prima: uitprikken op het werk en mijn hoofd op vakantie-stand zetten. Het ging ditmaal erg vlotjes omdat ik vooraf had uitgestippeld hoe ik mijn to-dolijst klaar kon krijgen en dat plan ongestoord kon uitvoeren. En plus had ik de tijd gevonden om netjes voor te bereiden wat mijn collega tijdens mijn afwezigheid zou overnemen.

Dus reed ik met een opgeruimd hoofd aan het begin van de vakantie in het gezelschap van Manlief en de Zonen naar mijn schoonouders. We zijn dan wel weg van ons huis, maar daar is ook altijd een beetje thuis: we kennen er de weg naar de bakker en de markt, weten dat de voorraad melk in de kelder staat en de koffie in de voorraadkast boven, kunnen er de vaatwas en de wasmachine programmeren, slapen in reeds opgemaakte bedden en nemen verse handdoeken uit de kast.

De afgelopen week was een mengeling van vakantie, familiebezoek en klussen. Dat laatste was in feite het hoofddoel van ons bezoek. Net als twee jaar geleden cureren mijn schoonouders de kunstbiënnale Art Autun. Tijdens de vorige editie maakte een leegstaand ziekenhuis deel uit van het parcours en moesten er toegangen worden afgesloten, sokkels getimmerd en muren geschilderd. Dit keer doet de leegstaande cirkelvormige gevangenis dienst als ongewoon decor voor enkele kunstwerken. Er moest vooral veel geveegd en gestofzuigd worden, maar ook houten vloeren getimmerd, raampjes hersteld en sokkels geschilderd. Kortom, een kolfje naar de hand van Manlief en een van zijn broers. Een week lang kookten, aten, klusten en praatten we dicht bij elkaar, de schoonouders, schoonbroer en -zus, Manlief, de Zonen en ik. Over family bonding gesproken, dat kan tellen!

Zo op reis gaan naar een vertrouwde omgeving is voor mij de perfecte vakantie. Een wereldreiziger zal ik wel nooit meer worden, denk ik.

Een gedachte over “werk, leven & vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s