koffie en een blad papier

… zo luidde de opdracht in de laatste nieuwsbrief van februari van Werk&Leven. Daar ging ik dus mee aan de slag om een evaluatie te schrijven na ruim 3 maanden Baas over eigen tijd.

Eind november lanceerden de dames van Werk&Leven nog eens hun ondertussen legendarische cursus Baas over eigen tijd. Bij de vorige edities had ik andere projecten lopen, maar deze keer zat ik in de aanslag om mij zo snel mogelijk in te schrijven. Ik zat in een dal en de cursus kwam precies op tijd.

Om mezelf bij de les te houden koos ik voor de Premium-versie, waarbij een besloten Facebook-groep hoort. Hier kan je je vragen in de groep gooien en krijg je advies van de andere Tijdsbazen en de dames van Werk&Leven zelf. Bovendien krijg je af en toe ook een Facebook Live met Q&A’s of extra uitdieping van een bepaald onderwerp.

De tijdsbazen-cursus belooft veel, maar verwacht ook iets terug.

De tijdsbazen-cursus belooft veel, maar verwacht ook iets terug: engagement om daadwerkelijk aan de slag gaan met de cursus en het werk-boek.

Ik wou er uithalen wat er in zat, dus heb ik me gesmeten. Als een voorbeeldige studente las ik de cursus en het werkboek van A tot Z en bekeek elke video helemaal tot het eind. Er werden notities gemaakt in een speciaal daartoe in gebruik genomen schrift, over sommige onderwerpen zocht ik online meer informatie op. Om alles mee te hebben en toe te kunnen passen, herbekeek ik ook wel eens video’s of herbeluisterde een podcast-aflevering waarin het onderwerp aan bod kwam.

Uiteraard durf ik niet te beweren dat alles nu perfect loopt en ik alles altijd onder controle heb, maar de cursus heeft me wel een boost gegeven om een route uit te zetten. En net als een goede gps moet ik af en toe de route herberekenen. Ik heb nu de tools in handen om dat te kunnen doen: nu eens de snelste, dan weer de kortste route, maar soms ook gewoon de mooiste zonder snelwegen.

Als Tijdsbaas lijkt niets nog onmogelijk.

De Wederhelft staat soms perplex van het effect en kijkt vol bewondering naar mijn gestructureerde aanpak. En dit alles zorgt voor meer rust en ruimte in mijn hoofd, meer ruimte ook om anderen graag te zien.
We zitten momenteel met ons hoofd en hart in een rollercoaster, maar als Tijdsbaas lijkt niets nog onmogelijk als je maar het juiste plan maakt.

Wat heeft het mij concreet al opgeleverd?

  • tijd om onderzoek te doen naar een vaag familieverhaal en nieuwe ontdekkingen te doen
  • tijd om weer boeken te lezen – ik heb er al 6 uit na jaren waarin ik amper 2 boeken gelezen kreeg
  • een routine voor de was (sorteren, in- en uitladen)
  • een goed functionerende bullet journal
  • een digitale agenda waarin niet alleen afspraken staan, maar (bijna) alles wat er die dag moet gebeuren, inclusief routines en reminders
  • zin om dingen aan te pakken

Conclusie: het vuur brandt weer!

Dankjewel Anouck & Kelly!

Ook zin gekregen om meer grip te krijgen op je tijd?
Zet je dan zeker op de wachtlijst, dan word je op de hoogte gehouden als de cursus Baas over eigen Tijd nog eens open gaat.

2 gedachten over “koffie en een blad papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s