Je weet het, of je weet het niet, maar ik ben een raconteur. Ok, ik geef toe, de laatste tijd was ik slapende. Ik hield nog contact met mijn dorp en haar inwoners, ik hoorde verhalen, maar werkte ze niet meer uit. Sinds kort was ik bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe ronde gesprekken over verdichting in de wijk. Maar toen haalde de Corona-crisis ook in Zwijnaarde het leven overhoop en kon ik nergens meer over de vloer komen.

Dan maar het roer omgooien en de focus verleggen: ik verzamel nu verhalen over hoe mensen anders omgaan met hun wijk tijdens de verplichte quarantaine. Veel is plotseling anders: sociale contacten, ontspanning, werk, wonen, school, winkelen,… Tijdens een gesprek laat ik je vertellen hoe je het dorp nu met andere ogen bekijkt. Ga je plots lange wandelingen maken? Heb je nieuwe plekjes of routes ontdekt om even op adem te komen? Doe je nog steeds bij dezelfde winkels boodschappen? Heb je plots meer contact met je buren dan met je beste vriendin?

Voor wie is deze oproep bedoeld?

Ik leg mijn oor te luisteren bij elke inwoner van Zwijnaarde.

Hoe kunnen we dit gesprek voeren?

Meestal kom ik op de koffie, maar nu moet ik de gesprekken noodgedwongen voeren via Skype, WhatsApp of FaceTime. Die koffie hou je van mij te goed!

Wat gebeurt er met jouw gesprek?

Ik verwerk ons gesprek tot een mooie tekst, zoals je er al enkele kan lezen op de website van de raconteurs Zwijnaarde. Ze worden ook gedeeld op de gezamenlijke website van de raconteurs Gent.

We houden contact!

Het is de bedoeling om nog een tweede gesprek te voeren met dezelfde mensen als alles weer ‘normaal’ is. Dan nodig ik je nog eens uit in levende lijve voor een koffie en kijken we terug op deze periode: wat heb je meteen weer opgepikt en aan welke gewoontes houd je nog steeds vast?

Hoe maak je een afspraak?

Voorlopig heb ik even geen vrije momenten meer in mijn agenda. Ben je toch geïnteresseerd? Laat dan je gegevens achter. Dan neem ik contact met je op van zodra er weer gespreksmomenten beschikbaar zijn.
ga naar het contactformulier

Heb je zelf materiaal verzameld rond het leven in tijden van corona? Archief Gent wil deze verwarrende tijden documenteren met het oog op de toekomst. Lees hier meer over dit initiatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s