Vreselijk weer is het de laatste weken. Het regent ganser dagen. Annulaties welteverstaan. De deuren blijven gesloten voor al die mooie concerten, toneelvoorstellingen, tentoonstellingen, lezingen, workshops,… Je agenda wordt steeds leger.

Kan je het je nog inbeelden, het moment waarop je de verse dozen van de drukker opensneed en de geur van drukinkt je tegemoet kwam? Je zag de affiche voor je tentoonstelling al in in het straatbeeld opduiken. Je zag mensen geïnteresseerd je foldertje meenemen op de infostand van de bibliotheek. Je zag die postkaartjes van dat uitzonderlijke schilderij over de toonbank vliegen. Je zag je catalogus blinken op de koffietafel van een kunstverzamelaar.

veelbelovend: drukwerk, vers van de pers !

De afgelopen weken probeerde je die stapels drukwerk gewoon te vergeten. Dat lukte aardig, want ze staan op een kantoor waar je voorlopig niet naartoe kan. Maar het begint te knagen en ze staan je in je dromen (of moet ik zeggen nachtmerries?) onverminderd toe te lachen met hun mooie vormgeving en kleuren. En je had nog wel zo’n mooi kwaliteitspapier uitgekozen. Op je to-do-als-ik-weer-op-kantoor-ben zet je moedeloos: dozen affiches naar de papiercontainer brengen.

Stop!

Spaar je rug en laat die dozen nog even staan. Denk eens even na, hebben die affiches niet nog een mooie blanco achterzijde?

Van redopapers ben ik zelf al een poosje fan. Ze maken onder meer notaboekjes, agenda’s en planners van affiches, banners en drukwerkoverschotten. Check de selectiecriteria voor papier op hun website of laat gepersonaliseerde stationery voor je bedrijf maken.

to do lijstje van redopapers: een vaste waarde op mijn bureau

Overstock van catalogi kan misschien wel omgetoverd worden in notebooks door Studio Flash of Jacques Books.

Of ga in zee met een ambachtsman, vormgever of kunstenaar om iets nieuws te creëren met jouw overschotten. Misschien kan die postkaart met een extra bedrukking of bewerking wel omgetoverd worden als groetenkaart. Of waarom niet al vooruit denken aan een nieuwjaarskaart?

Overtuigd om de overschotten van je drukwerk een tweede leven te geven?
Ik werk voor jou een concept uit op maat en als je dat wil volg ik ook de productie op.

ja, ga aan de slag met mijn oud papier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s