Morgen is het de laatste schooldag voor de jongste. Een laatste schooldag die al op 29 juni valt en van een schooljaar waarvan ik 3 maanden voor mijn rekening nam, weliswaar op afstand bijgestaan door de juf. Wat een bizar schooljaar was dat!

zomervakantie

Plotseling begint overmorgen dus al de zomervakantie. De langste vakantie van het jaar, waarvan ik andere jaren in de Paasvakantie al van dag tot dag weet waar mijn kinderen zullen zijn: thuis bij mama/papa/allebei, bij oma, bij tante, op kamp, op kamp, op kamp,… Het is altijd weer een gepuzzel met verlof, dagroosterwissels en kampen om de laatste gaatjes te dichten.

Tijdens de Paasvakantie van dit jaar schrapte ik niet alleen mijn lang geplande twee weken weg-van-de-wereld-vakantie uit de agenda, maar was de zomervakantie een groot zwart gat en staarde ik naar de blanco maanden juli en augustus. Er stond enkel een weekje vakantie in met mijn ouders en zus om een speciale verjaardag te vieren. We lieten het staan, stilletjes hopend dat dat misschien wel ooit zou kunnen doorgaan. Ondertussen weten we dat onze bubbel-vakantie hoogstwaarschijnlijk doorgaat, maar we blijven voorzichtig enthousiast.

Staycation? Ik kan er mij wel iets bij voorstellen…

Het alternerend thuis werken met kinderen op de achtergrond, bleek na trial-and-error eigenlijk best wel haalbaar. Vooral als er geen schoolwerk gemaakt moet worden, kunnen ze best een groot deel van de dag alleen rond scharrelen. Dus besloten we deze zomer niet te rekenen op kampen groot en klein, opvang bij de grootouders, uitstapjes en occasionele speelafspraken, maar gewoon met z’n allen thuis te blijven. In ons huis-met-grote-tuin kunnen we heel goed doen alsof we op vakantie zijn.

ansichtkaarten

Maar hoe zit dat dan met vakantiekaartjes tijdens zo’n staycation, vroeg ik me af? Op reis koop ik meestal een stapeltje ansichtkaarten om naar vrienden en familie te sturen. (Een ansichtkaart, ik vind dat zo’n mooi woord!) Af en toe heb ik er eentje over omdat ik bijvoorbeeld het juiste adres toch niet blijk mee te hebben. Gewoon weggooien kan ik niet zo goed, dus bewaar ik ze in een doos voor ooit.

Nu iedereen thuis zit en misschien wel mijmert over voorbije vakanties, lijkt het ideale moment aangebroken om mijn voorraad aan te spreken. Dus toverde ik mijn ansichtkaarten met borduurgaren om tot all round thuisblijfkaarten.

Een vleermuis! Was dat wel zo’n goed idee?

Fijne vakantie & maak er een zomer van om nooit te vergeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s