helemaal alleen bouw ik nieuwe dromen*

Voorjaar 2019, 20u: de jongens zijn ondergestopt. Ik zit klaar achter mijn laptop met een kop thee. Straks begint een webinar dat mij de magische formule belooft om weer energie te krijgen van mijn werk.
De formule blijkt niet te werken bij mij en dus sleep ik mij nog ruim vijf maanden met een steeds harder sputterende motor naar mijn werk. Tot ik uiteindelijk helemaal stil val. De tank is leeg.

bijtanken


Gelukkig weet ik nog dat er tankstations bestaan: eerst zijn er de wonderbaarlijke handen van mijn osteopate, vervolgens de pertinente vragen van mijn loopbaancoach en ten slotte de schop onder mijn kont van de productiviteitscursus Baas Over Eigen Tijd.

Ja, na 16 jaar gaat mijn hart nog altijd sneller kloppen als ik de woorden geschiedenis, erfgoed, archief of museum hoor. 
Ja, na 16 jaar beginnen de radartjes in mijn hoofd meteen te draaien en rol ik mijn mouwen omhoog als ik hoor over een nieuw project.

Wat is dan jouw probleem, hoor ik je vragen. Tja, echt baas willen zijn over mijn eigen tijd. Whenever whatever.

helemaal alleen word ik weer geboren*

Dus nam ik begin 2020 de regie in handen over de tijd die mij nog restte naast mijn parttime baan.
Ik schaafde aan het concept van mijn eigen zaak, waarbij ik stevige keuzes moest maken. Kill your darlings: huisvlijt en hobby’s bleven in de marge.
Ik tekende de krijtlijnen en stippelde een roadmap uit: welke stappen moest ik zetten om daadwerkelijk vooruit te geraken? Waar nodig schakelde ik de hulp in van mijn loopbaancoach of spijkerde ik mijn kennis bij. Niet dat ik ooit in het rood heb gestaan met mijn bankrekening, maar ik moest toch altijd even diep nadenken als ik het woord debeteur of grootboek zag staan.
Ik schreef en schrapte aan mijn eigen verhaal totdat het helder en aantrekkelijk was voor mijn potentiĆ«le klanten. Teksten schrijven doe ik al sinds het eerste leerjaar, maar bij content marketing en storytelling ligt de lat toch wat hoger.
En ondertussen bewaakte ik de nodige witruimte in mijn agenda en in mijn hoofd om niet uitgeput en met een sputterende motor de eindmeet te halen, maar gloeiend van trots mijn eigen zaak te starten.

Op dezelfde manier als ik mijn schouders heb gezet onder mijn persoonlijk project heb gezet, wil ik mijn ervaring inzetten voor jouw project.

* titels ontleend aan een songtekst van Gers Pardoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s