Al een hele week zit het te schuren en te wrijven in mijn hoofd: schudt je content planning door elkaar en schiet in actie! More For Moria, je weet wel. Pas op zaterdagavond ging een lichtje branden en dus zit ik uitzonderlijk op zondagnamiddag nog de blogpost te schrijven die morgenochtend online moet.

op de vlucht

Veel mensen hoeven niet eens diep te graven in hun familiegeschiedenis om een vluchtelingenverhaal te vinden. Soms is het vluchten deel van grotere geschiedenis, zoals in mijn geval. Ik schreef al eens eerder over hoe mijn overgrootmoeder naar Engeland vluchtte bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

Soms is het vluchten kleiner en heel persoonlijk, maar daarom niet minder ingrijpend: vluchten van een onveilige gezinssituatie of van economische malaise bijvoorbeeld.

Die verhalen zouden ons wakker moeten houden en keer op keer verteld moeten worden als iemand zegt ‘mij overkomt dat niet’.

moederhart in stukken

Ik heb bepaald geen domme kinderen. Van zodra ik min of meer een zinnige conversatie met hen op gang kon brengen, heb ik altijd geprobeerd hen eerlijk een antwoord te geven op de moeilijkste vragen. Daardoor weet ik ook dat als ik iets niet uitgelegd krijg er meer aan de hand is. Zo krijg ik hen niet uitgelegd hoe het kan dat er kinderen zijn die niets hebben behalve de kleren aan hun lijf. Ik krijg hen niet uitgelegd waarom die kinderen op straat moeten slapen.

Ik sta daar, mijn hart breekt in duizend stukken en ik kan geen zinnig antwoord bedenken.

hobby’s in actie

De hele week zat ik dus naar de stroom aan producten te kijken die geveild zouden worden door More For Moria. Wat kan ik doen, dacht ik keer op keer. Tot dus gisterenavond een lichtje ging branden. Hield ik daar niet nog een webshop met zelfontworpen postkaartjes open als een soort van sidehustle? Moest ik nu eens de opbrengst van de verkoop van de komende vier weken (21/9 – 18/10) integraal doorsturen aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen?

Wie dus nog leuke postkaartjes zoekt, één adres: Ontrafeld op Etsy. Ik zie jullie daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s