post voor de postbode

Op de raarste plekken heb ik ze al gevonden: achter de brievenbus, naast de brievenbus, voor de poort, aan de achterdeur en gelukkig ook gewoon onder de luifel aan de voordeur.

Waar ik het over heb? Over postpakjes natuurlijk.

brievenbesteller

Sinds een maand of zeven zijn we meestal thuis als er pakjes geleverd worden. De postbode hoeft ze niet meer eenzaam achter te laten aan onze voordeur. Als dat wel nog eens gebeurt staat er altijd een vriendelijke boodschap op het pakje geschreven, zoals ‘Goeiemorgen!’ of ‘Groetjes van je postbode!’ of ‘:-) Niels’.

Tegenwoordig ben ik vaak thuis als de postbode aanbelt. Af en toe is er zelfs tijd om een praatje te slaan. Zo weet ik dat hij de komende weken geen post en pakjes komt rondbrengen in onze straat omdat hij binnenkort een zoon verwacht. Over een speciaal pakje gesproken.

de poster uit 2012 die de inspiratie was voor het zon(n)en-kaartje

druk druk druk

In 2012 volgde ik in het Industriemuseum een workshop in de drukkerij waar ik met losse houten letters een poster maakte voor de kleine zonnen, pardon zonen, in mijn leven. De poster hing een poosje in de kinderkamer tot die geschilderd werd.

Ondertussen ontwierp ik een kaartje met dezelfde boodschap om alle zonnen/zonen op deze wereld te verwelkomen. Altijd prachtig: zo’n piepklein kind dat nog helemaal aan het begin van zijn levensverhaal staat. Binnenkort heb ik post voor de postbode! Ik vermoed dat ik in november plots heel dringend een paar spullen online ga bestellen, al was het maar om een praatje te kunnen slaan met de postbode.

Nog tot en met 18 oktober wordt de opbrengst van mijn Etsy-shop integraal doorgestuurd naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Wie dus nog leuke postkaartjes zoekt, één adres: Ontrafeld op Etsy. Ik zie jullie daar!

een lief kaartje voor alle ZON(N)EN in het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s